Sportpedicure - Medisch Pedicure Sport

De Sportpedicure - Medisch Pedicure Sport is met ingang van juli 2016 een nieuwe discipline in de sportzorg. Sportpedicures zijn deskundigen bij uitstek op het terrein van voetverzorging van zowel (semi-) professionele atleten als recreatieve sporters, die de consequenties voor de voet van de sportbelasting begrijpen en kunnen begeleiden.

Zij hebben zich als medisch pedicure (MB)-4) extra geschoold met de opleiding Sportpedicure - Medisch Pedicure Sport en zijn als zodanig hoger opgeleid dan alle andere pedicures in Nederland.

De sportpedicure - medisch pedicure sport geeft in vergelijking met een "gewone"pedicure en/of medisch pedicure, aanvullende kennis en inzicht in sport gerelateerde huid- en nagelpathologie, sportblessures van de huid, biomechanica en loopbelasting en chronische ziekten/blessures en voetbelasting door sporten. Daarom kan ze u goed adviseren over de keuze van de juiste sport - of wandelschoen, het aanleggen van preventieve tapes, het plaatsen van viltpaddings, het adviseren in het gebruik van braces en sportinlays. Van belang is de preventie van sportblessures.

Waarborgen kwaliteit

In Nederland wordt de kwaliteit van de Sportpedicure bewaakt door het SCAS (+Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg). Sportpedicures die een SCAS geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd, kunnen zich in het SCAS register laten opnemen.

meer informatie te vinden op

www.sportpedicurenet.nl

diploma